11 Şubat 2014 Salı

Bebek Kıyafetleri Temizliği


Bebeginizin hazirliklari sirasinda sizi mutlu bir baslangica en yamin hissettirecek seyler o kucucuk esyalari olacaktır. Elinize aldiginizda icinizdeki mutkuluk katlanacak bu kadar kucuk esyalari nasil giyecek diye kendi kendinize tebessum edeceksiniz.

Bebeginizin ilk kiyafetlerinin yikanip utulenmesi ve hazirasini muhtemelen anane veya babane yapacaktir. Siz veya bir baskasi kim bu hazirligi yapiyorsa oldukca ozen gostermeli. Iste bebek kiyafetlerinin temizligi ile ilgili  onemli tavsiyeler:

-Bebeginizin kiyafetlerini alindiktan hemen sonraki ilk yikamasini camasir makinasinda 60 veya 90 derecede baska hicbir kiyafet olmadan yikayin. Ancak kıyafetleri makineye atmadan önce boş olarak en kısa programda bir kez çalıştırın ki deterjan atığı varsa temizlensin.
İlk yikamayi çamaşır makinanızda yapin cunku ilk kullanim olacagindan ve daha önce nelere maruz kaldığını bilmediğinizden yuksek derecedeki su sicakliginda olmasi geekir.

-Daha sonraki yikamalari en az 1 yil boyunca ayri bir makinada veya elde yapmaya ozen gosterin. Ayri makinadan kasit piyasada oldukca cuzi bir ucretle satilan portatif ozonla yikayan makinalar mevcut. Bebeğinizin kıyafetlerini sürekli değiştireceğinizden ve kıyafetleri büyük makineyi dolduracak kadar olmayacağından aslında küçük bir makine almak daha ekonomik hem de daha sağlıklı olacaktır. Çoğu e-ticaret sitesisinden kokaylikla edinebilirsiniz. Eger bunun icin bir butce ayiramiyorsaniz biraz zaman gerektirecek elle yikama yöntemini secin.

Tenleri incecik ve cok hassas olan bebeklerimizin uzerine giydikleri kiyafetler hicbir zaman bizim kıyafetlerimiz kadar kirli olmayacaktur. Bu yuzden sadece bu islem icin ayirdiginiz özel bir kapta elde birkac kez citilemeniz yeterli olacaktir.

-Gerek makinana gerekse elde yikarken sabun tozu kullanin. Organik deterjanlarda bir secenek
ancak alerji yapabiliyorlar. Bebeginizin ilerki aylarda surekli esyalarinin kenarlarıni emecek oldugunu dusunurseniz bu cok onemli. Sabun tozu ile hem gereken temizligi yapacak hem akerjik reaksiyondan uzak tutacak hem de guvenle hassas bebeginizin tenine degdirebileceksiniz.

-Bazı bebekler bezlerinden dışarı taşırmazlar,ancak benim bebeğim yenidoğan döneminde sürekli bezinden taşırıyordu :) Bunun gibi kıyafetleri üzerinde kurumuş, lekeler varsa önce lekeleri çıkarmalısınız. Lekeler önce soğuk suda ıslatılır, eğer bu sıcak su ile yapılırsa lekeler iyice kıyafete sinebilir. Eğer leke hala çıkmıyor ise sabun tozu ile ile soğuk suda 30 dakika bekleterek sonrasında sıcak su ile diğer eşyalarıyla yıkayabilirsiniz.

-Bebeğinizin yıkanan kıyafetleri kuruduğunda hatta hafif nemliykenhemen toplamaya özen gösterin. dışarıda askıda çok fazla kalmamalı.

-Bebeğinizin tenine değen herşeyi çoraplarını dahi yüksek ısıda ütüyle ütüleyin.

Son bir hatırlatma bebeğinizin kıyafetleri üzerinde etiket ve onu rahatsız edecek benzer kağıtlar varsa mutlaka kesin veya çıkarın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder